Over jongGR

Jonge wetenschappers krijgen een stem

De Jonge Ge­zond­heids­raad (jongGR) is een community van jonge we­ten­schap­pers die een bijdrage willen leveren aan innovatie op het gebied van volksgezondheidsbeleid. We signaleren trends en ontwikkelingen en gaan de discussie graag aan met jonge be­leids­ma­kers en zit­ten­de leden van de Ge­zond­heids­raad. De community jongGR is vooral online via sociale media actief.

Waarom jongGR?

In het netwerk van de Ge­zond­heids­raad zijn bijna geen jonge we­ten­schap­pers te vinden. Dat is een gemiste kans, want het per­spec­tief van jonge we­ten­schap­pers is erg waar­de­vol. Zij staan dicht­bij de prak­tijk en hebben oog voor innovaties. JongGR brengt hier verandering in. Jonge wetenschappers krijgen via jongGR een stem richting be­leids­ma­kers en de Ge­zond­heids­raad.Om de jongGR community te beheren heeft de Gezondheidsraad een jongGR commissie samengesteld, bestaande uit tien suc­ces­vol­le jonge we­ten­schap­pers, een be­leids­me­de­wer­ker van het mi­nis­te­rie van VWS en drie stafmedewerkers van de Gezondheidsraad.

Doe je ook mee?

Het jongGR netwerk bestaat uit be­vlo­gen jonge we­ten­schap­pers. We zijn geïnteresseerd in volks­ge­zond­heid en maken graag de vertaalslag van wetenschap naar beleid. Wil je ook meedoen? Je bent van harte welkom bij jongGR wanneer je (bijna) ge­pro­mo­veerd bent en wanneer je nog in een vroege fase van je we­ten­schap­pe­lij­ke carrière bent (maxi­maal 10 jaar geleden ge­pro­mo­veerd). Ook jonge be­leids­me­de­wer­kers van het mi­nis­te­rie van VWS zijn lid van ons netwerk om de ver­ta­ling naar be­leid te be­vor­de­ren.

Innoveer je mee?

In de community dis­cus­siëren we met elkaar via social media over we­ten­schap­pe­lij­ke ont­wik­ke­lin­gen. Naast online contact heb je bij de jongGR borrels de kans iedereen persoonlijk te ontmoeten.

In het netwerken delen we kennis en doen we nieuwe ideeën op. Op basis van discussie rondom 3 thema’s signaleren we we­ten­schap­pe­lij­ke ont­wik­ke­lin­gen die be­leids­re­le­vant zijn. Hieruit halen we interessante on­der­wer­pen die we agen­de­ren richting de Gezondheidsraad en het ministerie van VWS. De commissie selecteert deze onderwerpen en legt deze voor in de be­raads­groe­pen van de Ge­zond­heids­raad. We presenteren de gekozen on­der­wer­pen aan jongGR en brengen deze in een rapport onder de aan­dacht bij de Ge­zond­heids­raad en het mi­nis­te­rie van VWS. De pilot loopt tot de zomer van 2012.

Advertenties

2 Reacties to “Over jongGR”

 1. Marleen Eijkholt 29 december 2011 bij 20:19 #

  Geachte JongGR,
  Graag zou ik bijdragen aan JongGR. Ik woon echter in het buitenland, waar ik een postdoc positie heb. Is het desalniettemin mogelijk om me aan te sluiten bij jullie initiatief?

  Vriendelijke groet,
  Marleen Eijkholt

  • jonggr 6 januari 2012 bij 11:52 #

   Beste Marleen,
   sorry dat ik je berichtje nu pas zie en reageer!
   Zeker kun je ook vanuit het buitenland meedoen aan ons netwerk. We zitten op LinkedIn, Twitter (@jongGR), en het belangrijkste Facebook. Op Facebook vinden de discussies plaats. Daarvoor kan je je aanmelden bij de besloten groep (volg de link: http://on.fb.me/beslotengroep)

   Tot ziens in het netwerk!
   Vriendelijke groet,
   Sandy Litjens

   Contact: jonggr@gr.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: